Recept pro dvě osoby. Já mám z bůčku strach, takže vařím pro cizí.
INGREDIENCE |
MARINÁDA |
OMÁČKA |
|
|
|
PŘÍPRAVA
-
Maso budeme pošírovat (cca 95C), tedy vložte ho do hrnce spolu s anýzem, skořicí, hřebíčkem a černým pepřem a nechte asi 45 minut až hodinu. Nebo i déle, použijte pomalý hrnec.
-
Vyjměte maso a omyjte ho studenou vodou a osušte a nechte v lednici důkladně odležet (třeba do druhého dne).
-
Nakrájejte bůček na na tenké plátky a marinujte 30 minut.
-
Jemně nakrájejte zázvor a namačkejte česnek. Nakrájejte cibuli, chilli papričky a nasekejte koriandr.
-
Smíchejte omáčkové ingredience.
POSTUP vaření
-
Rozpalte wok, přidejte lžíci oleje.
-
Přidejte cibuli a a restujte cca minutu, pak přidejte zázvor, česnek a chilli papričky a restujte další minutu.
-
Zeleninu dejte na bok nebo mimo wok a přidejte další lžíci oleje přidejte maso, plátky jsou tuhé, takže restujte minutu na jedné minutu na druhé straně. Asi se vám to na wok nevejde, tedy udělejte dvě várky.
-
Maso mějte bokem a přidejte co zbylo, tedy zázvor, chilli papričky a restujte a 30 sekund.
-
Nyní je čas na přidání omáčky, míchejte 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
-
Posypte koriandrem a servirujte.