Vepřový bůček jako STIR FRY

 Recept pro dvě osoby. Já mám z bůčku strach, takže vařím pro cizí. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 300g bůčku
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 1 kousek skořice
  • 2 hřebíčky 
  • 5 kuliček pepře
  • trochu zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 velké chilli papričky
  • malá hrstička koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • ¼ lžička soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • ½ lžíce hoisin omáčky
  • ½ lžíce rýžového vína
  • ½ lžíce černého rýžového octa 
  • 1 lžička chilli fazolí
  • 1 lžička chilli oleje
  • lžička tmavé sojové omáčky

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso budeme pošírovat (cca 95C), tedy vložte ho do hrnce spolu s anýzem, skořicí, hřebíčkem a černým pepřem a nechte asi 45 minut až hodinu. Nebo i déle, použijte pomalý hrnec. 

  2. Vyjměte maso a omyjte ho studenou vodou a osušte a nechte v lednici důkladně odležet (třeba do druhého dne).

  3. Nakrájejte bůček na na tenké plátky a marinujte 30 minut. 

  4. Jemně nakrájejte zázvor a namačkejte česnek. Nakrájejte cibuli, chilli papričky a nasekejte koriandr.

  5. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

POSTUP vaření

 

Bůček na woku

  1. Rozpalte wok, přidejte lžíci oleje.

  2. Přidejte cibuli a a restujte cca minutu,  pak přidejte zázvor, česnek a chilli papričky a restujte další minutu.

  3. Zeleninu dejte na bok nebo mimo wok a přidejte další lžíci oleje přidejte maso, plátky jsou tuhé, takže restujte minutu na jedné minutu na druhé straně. Asi se vám to na wok nevejde, tedy udělejte dvě várky. 

  4. Maso mějte bokem a přidejte co zbylo, tedy zázvor, chilli papričky  a restujte a 30 sekund. 

  5. Nyní je čas na přidání omáčky, míchejte 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

  6. Posypte koriandrem a servirujte.

 

 

Zdroj: School of Wok

Zpět do obchodu