Kuřecí po mongolsku

 Recept pro dvě osoby.

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 250g kuřecích řízků
  • lžíce oleje
  • bílá cibule
  • jarní cibulka 
  • česnek
  • zázvor
  • bílek
  • sůl
  • bílý pepř
  • sezamový olej
  • kukuřičný škrob
  • olej
  • kokosový ocet
  • sherry
  • omáčka hoisin
  • feferonka
  • cukr
  • sójová omáčka
  • lžička chilli omáčky

 

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na větší plátky a vložte do misky.
  2. Vlijte marinádu a pomocí rukou ji promíchejte s masem.
  3. Poté přidejte kukuřičnou mouku a vetřete ji do masa. 
  4. Nakrájejte zeleninu.
  5. Smíchejte omáčkové ingredience.

 

mongolian chicken

POSTUP vaření

  1. Rozpalte wok a nalijte do lžíci oleje. 
  2. Přidejte namarinované maso a smažte do zlatohnědé, asi 1 - 2 minuty.
  3. Kousky opatrně vyjměte a pomocí ubrousku odsajte přebytečný tuk.
  4. Zahřejte wok a dejte 1 polévkovou lžíci oleje .
  5. Přidejte jarní cibulku, česnek, zázvor  restujte je 1-2  minuty
  6. Nalijte omáčku a restujte 
  7. Vraťte do woku maso, restujte 1 minutu
  8. Servírujte. 

 

Zdroj: sueandgambo.com

Zpět do obchodu