Recept pro tři osoby.
INGREDIENCE |
MARINÁDA |
OMÁČKA |
|
|
|
PŘÍPRAVA
-
Nakrájejte cibuli a papriku na tenké nudličky, kuřecí stehna na slabší plátky cca 3 cm.
-
Vložte kuřecí plátky do misky, smíchejte s marinádou
-
Nasekejte česnek a bird’s-eye chilli a nakrájejte jarní cibulku.
-
Rozdrťte sečuánský pepř a smíchejte všechny ingredience omáčky
POSTUP vaření
- Rozpalte wok, nalijte lžíci oleje a nechte 15 s rozpálit i olej.
- Vhoďte cibuli, papriku a sušené chilli papričky a restujte 1–2 minuty a dejte zeleninu stranou.
- Rozpalte wok, přidejte další lžíci oleje a vložte kuřecí maso tak, aby pokrylo wok.
- Maso přitlačte míchačkou a asi minutu ho nechte restovat, prohazujte dalších 3–5 minut a pak odstraňte maso z pánve.
- Vhoďte drcený pepř a česnek a restujte asi minutu, přidejte ptačí chilli papričky, vraťte zeleninu i maso, promíchtejte.
- Vlijte omáčku a pokračujte v míchání na středně vysoké teplotě pro další 2 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte kešu ořechy a míchejte dalších 30–60 sekund
- Servírujte