Kuře Hunan

 Recept pro tři osoby. 

 

INGREDIENCE

MARINÁDA

OMÁČKA

  • 400g kuřecích prs
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl/pepř
  • 100g brokolice
  • 50g celeru 
  • 1 červená paprika na kostičky
  • 5-6 malých konzervovaných kukuřiček (osušené a rozpůlené)
  • 3 stroužky česneku
  • kukuřičný škrob
  • sůl
  • pepř
  • 50ml  kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky chili pasty
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

 

Kuře Hunan

PŘÍPRAVA

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky, vložte ho s kukuřičným škrobem pytlíku a protřepejte.  

  2. Nakrájejte na jemno zeleninu.

  3. Připravte marinádu.

POSTUP vaření 

  1. Rozpalte wok, nalijte lžíci oleje. 
  2. Restujte maso cca 3 minuty, osolte, opepřete.
  3. Dejte maso stranou na papírový ubrousek.
  4. Přidejte lžíci oleje a restujte brokolici, papriku, celer, posléze přidejte kukuřičky. 
  5. Přijdete sůl, pepř a česnek a restujte dalších 30s.
  6. Vraťte maso, vlijte omáčku a pokračujte v míchání na středně vysoké teplotě pro další 2 minuty.
  7. Servírujte.

 

Zdroj: Dinneratthezoo

Zpět do obchodu